
VARENIE NAŽIVO
Po úspechu v druhom ročníku sme sa aj tento rok rozhodli zaradiť do programu obľúbené "varenie naživo". Moderovať a spovedať kuchárov pri varení naživo bude hostiteľka Slávka Raškovič, spolumajiteľka, manažérka a srdcom najmä somelierka reštaurácie Gašperov mlyn.
Každý šéfkuchár pre vás počas svojej polhodiny pripraví limitovaný počet degustačných porcií, preto neváhajte! Každé jedlo zároveň Slávka spáruje s iným slovenským naturálnym vínom. Čaká vás tak plnohodnotný chuťový zážitok!
Slavomíra Raškovič - hostiteľka
Spolumajiteľka, manažérka a srdcom najmä somelierka reštaurácie Gašperov mlyn. Získala vzdelanie Wine and Spirits Education Trust Diploma v Londýne a neskôr rakúskom Ruste aj titul Weinakademiker. V roku 2019 získala ocenenie Sommelier roka od Gurmána na Slovensku a hoci má rada všetky dobré vína, k naturálnym a nízkointervenčným vínam ju to ťahá najviac. Párovanie vína a jedla je jej najobľúbenejšia pracovná úloha.

Jozef Breza
Šéfkuchár reštaurácie Gašperov mlyn, sídliacej v dedine Batizovce pod Vysokými Tatrami a Šéfkuchár roka 2022 podľa Gurmána na Slovensku. Rád pracuje so surovinami, ktoré sa podarilo vypestovať v blízkych regiónoch a s produktami, ktoré sú typické pre našu krajinu, hoci sa na niektoré aj pozabudlo. Suroviny sa v kuchyni snaží maximálne využiť s cieľom tvoriť minimálny odpad, a zároveň servírovať hosťom prekvapivé, zaujímavé a chutné jedlá.

Peter Bracho
Pôsobí 6 rokov ako šéfkuchár hotela Liptovský dvor **** v Liptovskom Jáne. Je ambiciózny kuchár, ktorý kladie dôraz na kvalitu, lokálnosť a čerstvosť surovín. V minulosti sa zúčastnil viacerých kuchárských súťaží na Slovensku a v zahraničí. Rád sa učí nové veci. V práci nezabúda na tradičnú kuchyňu, ktorá v jeho podaní chutí a vyzerá netradične. Jeho mottom je byť vo svojej práci pokorným a stále lepším.

Martin Miklošík
Pochádza zo Serede, študoval na hotelovej akadémii v Banskej Štiavnici, no už približne 13 rokov žije a pôsobí v Bratislave. Pracoval v reštaurácii Liviano a absolvoval stáž v troma michelinskými hviezdami ocenenej reštaurácii Maaemo v nórskom Osle. Aktuálne pôsobí v reštaurácii Bistronomy ako šéfkuchár a rád varí slovenskú kuchyňu, občas inšpirovanú aj niečím svetovým, avšak s použitím lokálnych surovín na ktoré kladie dôraz.

Daniel Karas
Popri práci kuchára sa začal venovať fermentácii a onedlho sa rozhodol, že chce remeselnej výrobe a predaju prémiovej fermentovanej zeleniny a kimchi venovať naplno. Pred viac ako dvoma rokmi teda založil firmu Rodkva Ferments. V letných mesiacoch sa tiež venuje svojmu streetfoodovému konceptu Bechu, kde servíruje jedlo a fermentované produkty inšpirované kórejskou kuchyňou a stará sa aj o pop-up koncept Kantína v Starej Tržnici.